Syddjurs Kommune har fået flere flygtninge i job

Flygtning/invandrer

 

Syddjurs Kommune har med en aktiv integrationsindsats fået 22 flere flygtninge i job i 2017 end i 2016. Det udløser en bonus fra Udlændinge og integrationsministeriet på 550.000 kr. til kommunen.

Syddjurs Kommune har de seneste år arbejdet målrettet på at få flygtninge integreret på arbejdsmarkedet. Det udløser nu en kontant bonus fra Udlændinge og integrationsministeriet fordi kommunen har klaret sig endnu bedre i år end samme tidspunkt året før.

Formand for udvalget for arbejdsmarkedet Gunnar Sørensen udtaler:

- Det er rigtig flot, at vi er lykkedes med at få endnu flere flygtninge ind på arbejdsmarkedet i år. Stor tak til både vores medarbejdere og til vores lokale virksomheder for samarbejdet. Ordinær beskæftigelse er vejen til en god integration og derfor et klart politisk mål for udvalget. Det er både godt for den enkelte flygtning og for samfundet, så jeg er rigtig glad for de positive resultater som udløser bonussen.

Jobcenterchef Bine Jenshøj uddyber:

- Successen med at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet skyldes, at der er et stærkt og værdifyldt samarbejde mellem Jobcentrets medarbejdere og kommunens virksomheder. Vi har været meget opsøgende og virksomhederne har både været fleksible og villige til at indgå i samarbejder. Samtidig oplever vi også, at mange af vores flygtninge utroligt gerne vil klare sig selv og være en del af det danske arbejdsmarked, så motivationen er høj.

Bonussen er en del af topartsaftalen mellem kommunerne og regeringen sidste år, hvor hver kommune får 25.000 kr. i bonus for hver ekstra flygtning, den får i ustøttet beskæftigelse. Samlet er der givet 52,6 mio. kr. til de 94 kommuner, som har haft fremgang. Kommunerne i Midtjylland får samlet 5,6 mio. kr.

 

Opdateret: 08/08/2017 - 13:29