Syddjurs Kommune foretager stor investering i Syddjurs Jobcenter for at få flere ledige i job

Nye medarbejdere

 

Syddjurs Jobcenter ansætter 9 medarbejdere som en del af en ny investering for at få flere ledige i job. Kommunen forventer at kunne hjælpe en stor gruppe borgere i job fra ledighed eller sygdom. Der investeres ca. 3 – 5 mio. kr. om året de næste tre år på nye medarbejdere, og gennem at borgere i højere grad kommer i arbejde vil Syddjurs Kommune have færre udgifter på minimum 13 mio. kr. over tre år.

Arbejdsmarkedsudvalget og Byrådet har ønsket en stærkere indsats over for ledige og sygemeldte. Det kom til udtryk i Beskæftigelsesplan 2014, som blev godkendt i byrådet i efteråret 2013. Oveni har de seneste analyser af området og sammenligninger med andre kommune vist positive muligheder ved at investere ekstra i området.

Syddjurs Jobcenter styrker derfor indsatsen over en bred front for de ledige og sygemeldte med projekt ”Styrket kvalitet – bedre resultater”. De mange nye medarbejdere vil give et samlet løft på områderne kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge og ledighedsydelse.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Gunnar Sørensen udtaler:

Hver person, vores jobcenter hjælper i job fra ledighed eller sygdom, er et menneske som nu får mulighed for at forsørge sig selv og sin familie. Derfor er det vigtigt, at vi nu kan annoncere, at vi søger 9 nye medarbejdere til at styrke vores jobcenter og vores arbejde for de jobsøgende. Det er en stor investering, som vi forventer, også vil gavne kommunens økonomi over de næste 3 år. Selvom økonomien vejer tungt her, er jeg mest af alt dog glad og tilfreds på de jobsøgendes vegne. Så her er der virkelig tale om en win-win investering.

Blandt de 9 kommende medarbejdere er der en række nye arbejdsmarkedsrådgivere, en personlig jobformidler, en erhvervspsykolog, en jurist, en økonomisk konsulent og en faglig koordinator.

Projektet sættes i gang efter at byrådet godkendte det ved byrådsmødet den 25. juni 2014.

Den nye indsats vil understøtte de overordnede mål i Syddjurs Jobcenter:

  • En hurtig erhvervsrettet indsats for ledige og bedre rekrutteringsgrundlag for virksomheder.
  • Fastholde sygemeldtes kontakt til arbejdsmarkedet med en tidlig indsats og opfølgning
  • Mindske tilgangen til permanent offentlig forsørgelse
  • Nedbringe ledigheden blandt unge
  • Støtte op om tiltrækningen af kvalificeret arbejdskraft til kommunen

For yderligere oplysninger kontakt formand for arbejdsmarkedsudvalget Gunnar Sørensen på 22 25 74 71 eller Social- og beskæftigelseschef Hanne Beyer på 40 35 69 22.

Opdateret: 11/02/2015 - 13:17